София, България
office@taxiclub.bg

В София закопчаха двама за нерегламентиран таксиметров превоз

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

В София закопчаха двама за нерегламентиран таксиметров превоз

Полицейската операция срещу нерегламентиран таксиметров превоз на пътници е проведена вчера на територията на София. Действията са осъществени от служители на отдел „Икономическа полиция“ – СДВР, със съдействието на експерти от РД „Автомобилна Администрация” и Националната агенция за приходите. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверка на два автомобила, извършен в района на Храм паметник „Александър Невски” и Централна автогара – София, било установено, че водачите – мъже на 23 и 43 години, извършват нерегламентирана таксиметрова дейност, ползвайки интернет приложение.

На място екип на РД „Автомобилна администрация” е съставил актове на двамата шофьори, а на НАП – протоколи за извършена проверка с констатирани липси на фискални устройства.

Превозните средства са спрени от движение, свалени са регистрационните им табели, иззети са документите. Свидетелствата за правоуправление на шофьорите са отнети. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на Софийска районна прокуратура.