София, България
office@taxiclub.bg

Делото за нападение над Апостол Вълчев от Ямбол влиза в съда

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Делото за нападение над Апостол Вълчев от Ямбол влиза в съда

До месец ще бъде внесено в окръжния съд делото за въоръженото нападение и опит за убийство на таксиметровия водач от 11 декември м.г. Следствието е приключено Има повдигнати и предявени обвинения срещу двамата съизвършители. Това съобщи зам. окръжният прокурор на Ямбол Димитринка Георгиев.

Изявлението бе направено след мирния протест в петък пред съдебната палата, в който участваха близки на разминалия се по чудо със смъртта преди година таксиджия Апостол Вълчев.

31-годишният такаиметров водач се отзовал на обаждане за клиенти в района на село Дражево, където е бил причакан от въоръжени с въздушна пушка, газов пистолет и ножове двама младежи на по 18 и 14 години. Те направиха опит да го убия като целта им е била да отнемат парите от оборота. С тях по-малкият Костадин Стоянов имал намерение да си купи самолетен билет до Лондон, за да отиде при майка си.

Извършителите на престъплението бяха задържани няколко часа по-късно на бензиностанция по АМ “Тракия”, след като потърсили по телефона съдействие от треньора си по бокс в ямболското спортно училище Ангел Димов.

Оказа се, че стрелецът е 14-годишният Костадин, а негов съучастник е 18-годишният Симеон Димитров. Месец по-късно Костадин бе пуснат на свобода под надзора на детската педагогическа стая, а Симеон е с подписка.

Протестиращите колеги на Апостол издигнаха лозунги за справедлив процес. Те изразиха недоумението си, че 12 месеца по-късно делото не е започнало, а извършителите са на свобода.

Tags: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *