София, България
office@taxiclub.bg

ИА „Автомобилна администрация“ се включва в Акция „Зима“

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

ИА „Автомобилна администрация“ се включва в Акция „Зима“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков разпореди инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ да вземат участие в Акция „Зима“. Кампанията се провежда ежегодно от 1 до 30 ноември на територията на цялата страна.

Екипите на агенцията ще проверяват превозните средства, извършващи обществен превоз на пътници и товари, както и водачите на таксиметрови автомобили. Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническата изправност, състоянието на гумите, осветителните системи, както и времената за управление и почивка на водачите. При необходимост служителите на Автомобилна администрация ще участват при създаването на временна организация за спиране на движението в определени пътни участъци в страната.

Инспекторите от ИА „Автомобилна администрация“ са в постоянна връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Пътна инфраструктура“ за координиране на действията, както и за осъществяване на съвместен контрол.