София, България
office@taxiclub.bg

Контролните органи проверяват за нередовни таксита

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Контролните органи проверяват за нередовни таксита

Полицаи от РУ Ловеч съвместно със служители Областен отдел „Автомобилна администрация“ са провели специализирана полицейска операция относно спазване на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници и спазване изискванията по ЗДВП. Проверени са общо 52 МПС и 66 лица, като са констатирани 9 нарушения, за които са съставени 2 акта по Наредба №34, 1 акт по ЗДВП и 6 глоби с фиш.

В Сандански, само за час, полицаите от курортния град заловиха трима водачи на МПС, които извършвали таксиметрови услуги съвсем незаконно и без необходимата правоспособност. Акцията е проведена в съботната вечер.

Пръв в капана на полицаите попаднал водач, управлявал лек автомобил Шкода Фабия, собственост на местна фирма. Проверката установила, че няма нужната правоспособност и т.нар. “психо”.

Минути по късно на улица “Пирин” в града за проверка е спрян друг таксиметров автомобил управляван от водач, за който се установява, че е осъждан, криминалнопроявен и без правоспособност. Същият извършвал курсове от ресторанти извън града до хотелите в центъра.

Отново неправоспособен водач бе заловен на улица Стефан Стамболов.

Проверките по таксиметровите фирми и шофьори продължават.

Случая не е нетипичен за Сандански, тъй като и в Благоевград полицаите не веднъж са залавяли нередовни таксиметрови шофьори. Припомнят, че се е случвало и психичноболни да управляват таксита и да возят хора и дават за пример случай, в които такъв шофьор от пиацата при “Билла” плашел клиентите с “теориите си за конспирация и предстоящ апокалипсис, държал се агресивно и след многократни оплаквания документите му били взети, а водачът е свален от автомобила си.

Залавяни са и водачи да шофират таксита сред употреба на алкохол и дори упойващи вещества.

Tags: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *