София, България
office@taxiclub.bg

Отложиха делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов в село Николово

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Отложиха делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов в село Николово

Окръжният съд в Русе отложи делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов в село Николово. извършено на 14 март 2017 г. в село Николово. На подсъдимата скамейка днес в Окръжния съд в Русе застанаха Николай В. и Деян Цв., срещу които обвинението е в грабеж, придружен с убийство.

Отлагането се е наложило заради забавяне от страна на адвокатите на психиатрична експертиза на един от свидетелите.

В съдебната зала стана ясно, че психиатричната експертиза  е била предадена на защитата в петък, 9 ноември, а това е трябвало да стане поне седмица преди заседанието. Нейното заключение трябва да покаже дали показанията на свидетеля могат да се ползвт като годно доказателство. Следващото заседание бе насрочено за 26 ноември.

Делото за убийството на таксиметровия водач стартира през март т.г. по общия ред. Съдията не прие предложението на защитата на Николай за съкратено съдебно следствие, тъй като адвокатите на другия подсъдим не бяха съгласни. Те поискаха да се индивидуализират действията на всеки един от младежите в съизвършителството.

Според обвинението на 14 март м.г. към 4,00 часа от Русе в таксито на Валери се качили Николай и Деян, които по това време не са имали навършени 18 години. Преди това момчетата употребили алкохол и наркотици и решили да извършат грабеж. Снабдили се с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата. Убийството е станало към 4,25 часа на улица „Христо Ботев“ в Николово.

Tags: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *