София, България
office@taxiclub.bg

Този автомобил НЕ може да бъде регистриран като такси

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Този автомобил НЕ може да бъде регистриран като такси

В края на м. май ви показахме тридесет и три годишен Mercedes-Benz 190 E 2.3, който (поради несъвършенство в законодателството ни) може да бъде регистриран за извършването на таксиметров превоз.

В настоящата статия ще ви запознаем с Mercedes-Benz E 220, “роден” през 2010г, който поради същите тези несъвършенства на нормативната уредба НЕ може да бъде регистриран като такси.

Обявата е със следното съдържание: “2010 год ** 2,2CDI 170кс *** Масаж *** Подгрев*** Кожа *** Навигация 2019год. карта **** Парктроник *** Внос Швейцария *** Регистриран **** Всичко платено *** НОВ ВНОС !!!!”

Обявената цена за този автомобил е сравнително приемлива- 15500лв. Не се нуждае от пребоядисване (поради широките разбирания за жълт цвят (и неговите нюанси).

Дали този автомобил би бил подходящ за такси е въпрос на субективна преценка, но сме убедени че няма водачи или клиенти, които да не го поискат.

За съжаление не можем и да докажем това си твърдение, защото чл. 12а, ал.2 от ЗАП повелява: “При вписване за първи път в регистъра по ал. 1 от датата на първата регистрация на моторното превозно средство не трябва да са изтекли повече от 8 години.” , а нашият Mercedes-Benz E 220 е “изпуснал влака” преди известно време…