София, България
office@taxiclub.bg

Юбер закрива отдела си “подкрепа и съвети на място” в България

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Юбер закрива отдела си “подкрепа и съвети на място” в България

Компанията за т. нар. от нея “споделени пътувания” навлезе в България през 2014 г. Миналата година обаче Върховният административен съд спря дейността ѝ, като потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията, че Uber предлага идентична с таксиметровата услуга, но заобикаля данъчното законодателство и така създава неконкурентна среда на пазара.

В четвъртък (20 октомври) платформата е изпрати съобщения до всички шофьори в България, в което се казва, че “вече няма да имаме местен екип, който да предлага подкрепа и съвети на място” и приканва шофьорите  “да не посещават местните офиси”. Също закрива и имейла си за контакти. Така на практика UBER прекратява напълно незаконната си дейността си в България.

 

“Важна информация за нашите Uber партньори в София

Уважаеми ……………………….., С настоящият имейл те информираме относно статуса на Uber услугата в София.

За съжаление услугата на Uber продължава да бъде временно спряна. Работим съвместно с партньори от информационно-технологичната индустрия, за да поставим новите дигитални услуги като Uber в действащото законодателство. Нашата мисия е да рестартираме услугата в София възможно най-бързо.

Ти, като наш партньор ще бъдеш информиран първи за това. Ще ти изпращаме новини в реално време веднага щом ги получим по имейл.

Вземайки в пред вид гореизложеното, вече няма да имаме местен екип, който да предлага подкрепа и съвети на място. Молим учтиво всички шофьори да не посещават местните ни офиси. Също и имейл адресът partnerssofia@uber.com няма да бъде активен след 25 ти октомври 2016г. След тази дата твоят имейл няма да стигне до нас.

Благодаря ти за разбирането! Надяваме се да се завърнем скоро с добри новини! Оценяваме високо твоята подкрепа Uber да се завърне в София!

 

Помощ Вижте онлайн

Отпишете се

Uber B.V. Vijzelstraat 68 1017 HL Amsterdam

Поверителност Общи условия”

 

Компанията обаче запазва IT център си, който обслужва 450 града в 80 страни по света, и заради който получи сертификат за инвестиция клас А от Министерство на икономиката и Българската агенция за инвестиции за проект за по-нататъшното развитие на инженерния ни център в София

Tags: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *