София, България
office@taxiclub.bg

Такситата в Бургас вдигат цените през 2018 г.

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Такситата в Бургас вдигат цените през 2018 г.

Общински съвет – Бургас решава дали услугата ще поскъпне през следващата година. Цените на таксиметровите услуги в Бургас могат да бъдат завишен през следващата година.

Това ще стане, ако Общински съвет – Бургас одобри предложението на Ангел Божидаров за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър по съответната тарифа. Съветникът предлага минималната цена да бъде 1 лв., а максималаната 1,50. В момента клиентите на услугата заплащат 0,75 лв. минимална цена, а таванът е от 1,20 лв.

По принцип в задълженията на Общински съвет е всяка година да определя минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на съответната община. Предложението на Ангел Божидаров с Браншова организация и е направено на базата на финансов анализ за разходите на таксиметров автомобил.

Според него увеличаването на цените ще допринесе за това да се избегнат нови явления, като това с обявена по-ниска цена на стикерите и неприятна изненада с табелки „фирмена добавка“ 1 лв.

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *