София, България
office@taxiclub.bg

Opel Insignia може да е и такси, стига да реши

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Opel Insignia може да е и такси, стига да реши

“Такси!” Хората, които искат придвижването да им донесе усещане за простор и стил, вече могат да си поръчат Opel Insignia Sports Tourer или, за още повече индивидуалност, да се насочат към Insignia Country Tourer. Комби версиите на флагмана от Рюселсхайм сега се предлагат и като такси модели с характерния цвят „слонова кост“, а също и като автомобили под наем с шофьор – с високо ниво на предлагания комфорт и изобилие от място за багаж. С тези си качества, новите модели обогатяват гамата от просторни таксита на Opel.

Opel Insignia дава възможност на такси компаниите да предлагат на клиентите си изобилие от пространство и комфорт от най-високо ниво. Базовият модел Insignia Sports Tourer Taxi Selection вече се предлага на цена от 22 639 евро (препоръчителна от производителя цена за Германия без ДДС), при което водачът и пътникът до него се наслаждават на комфортните седалки с настройки в множество посоки. Климатичната система, която е част от стандартното оборудване, осигурява постоянно приятна температура, включително отопление в областта на краката в задната част на салона. С обем на багажното отделение от 560 до максимум 1 665 литра, както и дължина до два метра, дори големи и едрогабаритни товари могат лесно да бъдат превозвани с Insignia Sports Tourer. Водачът от своя страна може да разчита на върхово ниво на свързаност, получавайки стандартно съвместимата с Apple CarPlay и Android Auto аудио система Radio R 4.0 IntelliLink.

При базова цена от 26 046 евро вариантът Taxi Dynamic вече е оборудван с Navi 900 IntelliLink, включващ 8-инчов цветен сензорен екран и интегрирана навигация. Както водачът, така и пътникът до него се чувстват комфортно благодарение на ергономичните седалки, сертифицирани от независимата германска организация AGR (Дружество за здрави гърбове) – най-добрата основа за спокойно пътуване.  AGR седалката осигурява още повече удобство като работно място за водача. Със своите настройки в различни посоки за контурите на гърба, тя гарантира изключително удобство при продължително шофиране.

Благодарение на високотехнологичните производствени методи, леката конструкция и мощните, но същевременно ефективни двигатели, комби версията на флагмана е изключително икономична. Например, задвижвана от 1.6-литровия турбодизел с мощност от 100 кВт/136 к.с. и шестстепенна автоматична трансмисия, тя изразходва едва 5.2 литра на 100 километра (разход на гориво по стандарта NEDC със Старт/Стоп система: градски 6.1 л/100 км, извънградски 4.6 л/100 км, комбиниран 5.2 л/100 км, 137 г/км CO2).

Същевременно с това, Insignia Sports Tourer разполага с всички необходими компоненти за лесната трансформация в напълно екипирано такси: базовото такси оборудване се предлага на нетна цена от 1 790 евро. То включва таксиметрова алармена система, електрически конектори за таксиметровия апарат и табелката на покрива, бутон за включване и изключване на последната, както и захранване за радиостанция и защитно фолио на вратите и праговете. За Insignia могат да бъдат поръчани различни знаци за покрива, монтажни елементи и инсталационни съоръжения за таксиметров апарат. И последно, но не и по важност, таксиметровите компании могат да поръчат своите автомобили Opel Sports Tourer с таксиметров апарат Hale SPT 02, който е перфектно интегриран в огледалото за обратно виждане.

С всички тези специални приспособления, новите версии на Insignia Sports Tourer и Country Tourer разширяват такси гамата на Opel предлагана директно от производителя. Основното предимство на това решение е че клиентът получава всичко от един източник, налице е пълна гаранция за всички модификации, а допълнителните съоръжения са интегрирани в автомобила съгласно най-високите стандарти за качество на Opel. В допълнение към най-новото поколение комбита на флагмана, изключително гъвкавият Opel Zafira с място за максимум шест пътници и големия ван Opel Vivaro предлагат решения за практически всякакви транспортни цели.

sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *