София, България
office@taxiclub.bg

Във Варна порязаха шофьорите. Няма да се съобразят с техните искания.

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Във Варна порязаха шофьорите. Няма да се съобразят с техните искания.

“Пазарът дава възможност всяка фирма да формира цена според своите виждания индивидуално. Ние уважаваме това право, но няма да участваме в разговори и покани за картелно споразумение при формирането на цената за таксиметровите превози във Варна”. Това заявиха за Varna24.bg от Триумф такси, която в момента е най-голямата фирма за предоставяне на услуги по извършването на таксиметров превоз във Варна.

Коментарът е по повод поставения ултиматум за вдигане на цената на таксиметровите услуги до големите централи в града, изпратен от синдикат “Авто 94” в края на миналата седмица, в който се поставяше като краен срок за реакция 7 ноември.

От Авто-94 преди дни настояваха и пред Община Варна за актуализация на тарифите. Мнозинството общински съветници обаче бяха на мнение, че цените на услугата се образуват изцяло на пазарен принцип и отказаха да приемат предложенията, но изразиха готовност да обсъдят с бранша размера на годишния данък за таксиметров превоз. “В нашите правомощия е да правим корекции на налога, но не и да решаваме на какви цени да возят такситата в града“, посочиха съветници тогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *