София, България
office@taxiclub.bg

Областният управител на София свиква първото заседание на новия Столичния общински съвет

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Областният управител на София свиква първото заседание на новия Столичния общински съвет

Областният управител на област София Николай Пехливанов официално свиква новоизбрания Столичен общински съвет мандат 2019-2023 г.

Първото заседание ще се проведе на 12 ноември 2019 г. /вторник/ от 10:00 ч. в зала “София” в Столична община на ул. “Московска” № 33, ет. 5. Това съобщиха от Областната администрация.

Дневният ред ще се състои от:

– Приветствие на Областния управител към новоизбраните общински съветници, кмет на община София, районни кметове и кметства
– Информация от председателя на Общинската избирателна комисия – София, за резултатите от изборите за общински съветници, избраните кмет на Столична община, кметове на районни и кметства
– Полагане на клетва по реда на чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА
– Откриване и ръководене на първото заседание на новоизбрания СОС от най-възрастния общински съветник
– Избор на председател на СОС
– Организационни въпроси.

Като вече стана ясно най- възрастният общински съветник е Волен Сидеров, който е известен с пламенните си речи по време на първите заседания на НС. Ако се появи в СОС на 12-ти очакваме интересно заседание, на което не просто ще има възможност да се изкаже, а и да води.

Дори заседанието да не се превърне в хит, и да не взриви социалните мрежи, считаме че ще полезно да му се обърне малко повече внимание, с което да се даде началото на малко по- засилен мониторинг върху дейността, предложенията и решенията на СОС. Все пак всички си платим от тях.