София, България
office@taxiclub.bg

Рибата се вмирисва откъм главата- цялото ръководство на ОО “АА”- Перник се оказа в корупционна схема

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Рибата се вмирисва откъм главата- цялото ръководство на ОО “АА”- Перник се оказа в корупционна схема

Цялото ръководство на “Автомобилна администрация” – Перник, е участвало в корупциона схема, съобщи изпълняващият функциите ръководител на Специализирана прокуратура Димитър Петров. Той допълни, че сред замесените са началникът, неговият заместник и редови служители на службата.

От задържаните припакцията седем души, получавали подкупи от транспортни фирми, привлечени към наказателна отговорност са шестима. Петима от тях са служители “Автомобилна администрация”. Димитър Петров благодари на служителите на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” от Перник за отлично свършената работа.

Той допълни, че спецполицаите са успели за по-малко от година да разкрият това престъпление и да подадат качествена информация и доказателства.

Междувременно новият ръководител на ИА “Автомобилна администрация” Бойко Рановски обяви, че до 2 месеца в службата ще бъдат направени структурни и организационни промени. Той съобщи, че е направен анализ на цялостната дейност на агенцията, който е идентифицирал слабите и рискови места, както и мерките, които трябва да бъдат предприети за тяхното преодоляване.

“След промените ИААА ще заработи по нов начин, различен от досегашния”, отбеляза още Рановски. Като най- рисков той посочи контрола на пътя, затова и се работи по нов модел, които да бъде централизиран. По този начин ще се гарантира работата на агенцията и няма да се допускат несвойствени действия от служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *