София, България
office@taxiclub.bg

Съобщение във връзка с организирано протестно шествие на 21.03.2019г. в гр. София

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

Съобщение във връзка с организирано протестно шествие на 21.03.2019г. в гр. София

Организация: НАЦИОНАЛЕН ТАКСИМЕТРОВ СИНДИКАТ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Във връзка с организираното от нас протестно шествие на 21.03.2019г., искаме да Ви уведомим за програмата на събитието:
Начален час за събиране на автомобилите: 13.00ч.
Място: „7-ми километър“ на бул. „Цариградско шосе“, в посока Център. При идването Ви на място, подреждйте автомобилите в бус-лентата един зад друг, в колона по един.
Старт на шествието: 14.00ч.
След старта на шествието ще се движим в първа активна лента, в колона по един, като не се допуска спиране, изпреварване, навлизане в бус-лентата и скоростната лента.
Маршрут: бул. „Цариградско шосе“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г.С.Раковски“, ул. „Оборище“, пл. „Александър Невски“.
Крайна точка: Площад „Александър Невски“. Изявления на представители на бранша.
Организация: Автомобилите ще бъдат пропускани в групи по 100 коли. При запълване на капацитета за паркиране на площада, можете да използвате зоните за платено паркиране в района и да присъствате на събитието.
Спазвате указанията на органите на МВР, които ще ни съдействат в организацията. Вярваме, че няма да бъде допуснато нарушение на обществения ред. При най-малкото съмнение за провокативни действия, молим да сигнализирате нашите стюарди, които ще се грижат за реда и ще са обозначени със сигнални жилетки.
Нека покажем на обществото, че сме сила, която цивилизовано отстоява правата си, като не допуснем излишна ескалация на напрежението.
Край на събитието: 16.00ч.

За въпроси и указания: 0877494149

ПОЗИЦИЯ НА НАЦИОНАЛЕН ТАКСИМЕТРОВ СИНДИКАТ
Тема: “Нерегламентиран превоз на пътници”

Национален Таксиметров Синдикат се е борил и винаги ще се борим за това, всички участници в сегмента “превоз на пътници” да спазват Конституцията и законите на България. 
НТС счита, че нерегламентираният превоз на пътници е кражба от всички нас-спазващите закона.
Законодателят е определил със закон и подзаконови нормативни актове, при какви условия всеки един участник може да извършва тази дейност. През заобикаляне на законите, някои от новопостъпилите участници на пазара се опитват да влезнат през задния вход, като влизат в пряк конфликт с българското законодателство, регламентиращо таксиметровия превоз на пътници:
Закона за автомобилните превози, Наредба №34 за таксиметров превоз на пътницина на МТИТС, Наредба №35 за функционалните и технически изисквания към електронните таксиметрови апарати с фискална памет на МТИТС и МФ, също така ЗМДТ, ЗДДФЛ, ЗКПО, ЗДДС, ДОПК.
Не на последно място тази дейност е в конфликт с Наказателния кодекс на Република България.
Неспазващи всички тези закони изпълняващите дейността с частни автомобили представлява нелоялна конкуренция и нарушава принципа на равнопоставеност.
Ние, като Национален Таксиметров Синдикат, имащ за основна своя цел защитата на правата на водачите, извършващи законно таксиметров превоз на пътници, желаем тази порочна практика да бъде прекратена веднъж завинаги.
НТС изразява желание съвместно с държавните органи и всички засегнати страни да търсим и намерим общо решение, което да е в интерес на всички спазващи закона.
НАЦИОНАЛЕН ТАКСИМЕТРОВ СИНДИКАТ ПРИЗОВАВА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ МИРНОТО ШЕСТВИЕ .
ЧАСЪТ И МЯСТОТО ГИ ЗНАЕТЕ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *