София, България
office@taxiclub.bg

70% от такситата в Пловдив са вкарани в схемата за данъчни престъпления, разследвана от прокуратурата

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

70% от такситата в Пловдив са вкарани в схемата за данъчни престъпления, разследвана от прокуратурата

Шестима души са задържани при акцията на Икономическа полиция в Пловдив срещу заподозрени за данъчни престъпления таксиметровите фирми – превозвачи. В епицентъра на разследването са четири  дружества.

Арестуваните лица са фиктивни собственици на дружествата или управляват таксиметровите фирми само на хартия. По думите на окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, част от тях са скитници, а другата “класика”. Същите не знаят, че са собственици на дружества и  са собственици на 1000, от  от 1500 таксита в Пловдив. 

Службите са реагирали по сигнал на началника на областния отдел „Автомобилна администрация“ – Пловдив, съдържащ данни за данъчни, документни и други престъпления. От досега иззетата документация и проведени разпити може да се твърди, че за 2 години щетите за държавата са 5 милиона лева, посочи Попов.

Около 100 разпита са проведени досега на на таксиметрови шофьори. От прокуратурата заявиха, че предстоят разпити на поне 2000 таксиметрови шофьори, за да се изяснят приходите на фирмите, които не са отчитали дейността си.

Спиране на работата на таксиметровите шофьори в града няма да има увериха от държавното обвинение

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *