София, България
office@taxiclub.bg

88 ст. минимална цена на километър във Варна. За София решават днес.

Клуб за таксиметрови водачи и превозвачи

88 ст. минимална цена на километър във Варна. За София решават днес.

На вчерашното 36-то заседание Общинският съвет във Варна одобри минимална цена за километър таксиметров превоз от 88ст. за дневна тарифа и 98ст. за нощна. Максималната цена се запазва 2лв./км. през деня и 3 лева през нощта. Без промени остават също първоначалната такса и цената за минута престой.

Вчера се проведе и заседание на транспортната комисия към Столичен общински съвет, на което присъстваха представители на браншовите организации и превозвачите. Техните искания бяха общината да определи минимални цени за превоз от 0.98 лв. през деня и 1.16 през нощта.

Разбра се обаче, че решението няма да е икономическо, а политическо и транспортната комисия ще предложи за гласуване в СОС минимална цена за таксиметров превоз от 0.77 лв./км. за дневна и 88ст./км. за нощна тарифа.

В случай че СОС подкрепи предложените в този вариант цени, това на практика ще означава, че общината налага по-ниска мин. цена, въпреки получените становища от страна на браншовите организации, превозвачите и… становището на експертите, които бяха наети от самата община за изготвянето на анализ на себестойност на км. превоз.

Дали София ще се окаже с най-висок данък при най-ниски минимални тарифи ще видим, надяваме се до края на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *